Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NYME-FMK-AMI Szabadtéri kiállítás Építőművész Hallgatók Munkáiból (saját videóval)

2010.03.22

Rendhagyó kiállítás nyílt a soproni Deák téren az NYME Alkalmazott Művészeti Intézet építőművész hallgatóinak munkáiból. A szabadtéri tárlat installációs tábláin megtekinthetőek a hallgatók legérdekesebb alkotásai a grafikai elemektől egészen a városfejlesztési elképzelésekig.
Csíkszentmihályi Péter egyetemi tanár a megnyitón elmondta: fontosnak tartja, hogy az AMI és a város konkrét feladatokban, projektekben is együttműködik. Ezt példázza a most nyílt szabadtéri kiállítás is, amely a „Városközpont értékmegőrző felújítása" névvel elnyert Európai Unió által támogatott projekt része.

 


Mint ismert sopronwww.infosopron.hu önkormányzata mintegy 600 millió forint Európai Uniós támogatást nyert el a városközpont értékmegőrző felújítására. A projektben vállalt két éves intézeti közreműködés során a napi elméleti munka szembesül a gyakorlattal, mely a jövőben mind gyakrabban számíthat a vizuális kommunikáció soproni műhelyének alkotó közreműködésére.

 


A kiállítással kapcsolatban egyébként lakossági fórumot is szervez az Alkalmazott Művészetoktatási Intézet a közeljövőben.

 


Cikk forrása:

http://www.infosopron.hu/hirek/helyi_hirek/bemutatkoztak_az_ami_hallgatoi/

A videó a következő oldalon tekinthető meg:

http://www.youtube.com/watch?v=YZSP0KjJ0TY

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.